decont la afacerea AH1N1…

A venit vremea bobocilor! Se număă. Ca să ştie naţiunea unde s-au furat, pardon, cheltuit banii de la sănătate. De ce tratăm în continuare pneumonia cu paracetamol şi aspirină, de ce băgăm la greu perfuzii cu glucoza, indiferent de afecţiunea şi starea pacientului ” că rău n-are ce-i face „, de ce pentru dureri de orice felul dăm cu algocalmin, de ce dormim câte doi în paturi prin spitale, de ce n-avem faşe sterile şi spirt, de ce se aşteaptă zile întregi la o dializă, de ce salvările vin dupa o oră, când suntem aproape morţi, de ce ne infectăm şi ne îmbolnavim în spitale de tot felul de microbi, de ce ne pleacă doctorii şi asistentele în străinătate, de ce se inundă sălile de operaţie, de ce aşteptăm săptămâni ca să ne facă un RMN, de ce asistentele se pozează goale cu cadavre prin morga spitalului, de ce doctorii iau mită, de ce mori dacă nu ai bani să-ţi plăteşti un tratament, de ce nu se dau reţete compensate decît intr-o limita a sărăciei, de ce nu există insulină, de ce intrăm în sevraj în lipsa medicamentelor, de ce copiii noştri devin cobai şi sunt injectaţi  cu tot felul de seruri, de ce tot sistemul de sănătate e la pământ?

Răspunsul se află  în cele 75 de milioane de lei noi adică RON pe care i-am prăpădit până acum cu diferite scenarii ale gripei noi. Pentru o pandemie declarată abuziv şi fără nici o raţiune într-o ţară ca România unde sistemul e jalnic şi se moare nu de gripă ci de sărăcie. Gripa asta nouă nu are nimic extraordinar. Se tratează asemeni unei gripe normale. Antitermice, vitamine şi antiinflamatoare. Asta ne-au spus toţi cei care au capul pe umeri. Numai că nu ne permitem să dăm o sută de lei noi pe două flacoane de vitamine. De-alea bune. De-aia, din sărăcie murim în continuare de AH1N1. Şi de prostia de a nu folosi săpunul şi apa. Suntem un popor care mănâncă pe la colţuri, care scormoneşte şi adună  din tomberoane, care cumpără alimente alterarate numai pentru ca sunt la preţ redus. Azi când am intrat în scara blocului, trei femei de la ” Rosal ” mâncau pe scări salam şi pâine. Asta era masa lor,  Prigoana, mă auzi? Ce măsuri de igienă respectau oamenii ăia? Nişte gunoieri, că aşa le spunem, fără gel dezinfectant, poate dacă le-ai da, ar trage o duşcă să-şi mai îndulcească amaru’.

Românii au fost injectaţi cu o treime din totalul vaccinurilor anti AH1N1. Un milion s-au dat gratis în Ucraina, şi un milion tot gratis în Republica Moldova. Am spus la un moment dat că e o afacere a lui Străinu în complicitate cu guvernul. După cum vedeţi, băieţii vor să scape de vaccin. Că se termină termenul de valabilitate. Vreţi şi o părere academică? Uite aici!”

„Cantgrip”, vaccinul testat pe copii la Arad şi la Timişoara, nu este autorizat de către Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Daca produsul e doar pentru interiorul Romaniei, atunci totul depinde de autoritatile romane.” spune Ton van Lierop, de la aceeasi agentie.

Un fleac, ne-au păcălit! Şi de data asta. Şi-au tras comisioanele  în buzunare, din producerea şi comercializarea afacerii AH1N1. Raspunsul la toate intrebările de mai sus nu există. Cum nu există nici un răspuns la viaţa noastră mizeră şi bolnavă în care trăim zi de zi.

Un gând despre „decont la afacerea AH1N1…

Lasă un comentariu